Το Βαποράκι Greek food with modern twist

Το ταξίδι ξεκινάει από τη Σύρο...

 • 'Κρυμμένο' πίσω από τον Μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου και το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη, το βαποράκι αγναντεύει από εποπτική θέση το νησί. Το δωρικό τοπίο της Άνω Μεριάς, με τις ξερολιθιές και τους παλιούς μισογκρεμισμένους μύλους να κυριαρχούν, στο άγονο και άνυδρο έδαφος της, ανοίγει για να αγκαλιάσει το λιμάνι της Ερμούπολης και το ναυπηγείο, σημεία αναφοράς του κέντρου εμπορίου και της ισχυρής βιομηχανικής δύναμης που υπήρξε το νησί.

  Ακούγοντας τον άνεμο που διασχίζει την ρεματιά πίσω απ’ τη μουσική, θα σηκώσεις το ποτήρι σου για να πιείς και στην υγειά της Κωνσταντίνας. Εξάλλου, το δικό της μεράκι είναι εκείνο που σε ταξίδεψε ως εδώ. Το καλομαγειρεμένο φαγητό και το ζεστό χαμόγελό της σε υποδέχονται φιλόξενα κι η τσαχπινιά στις συνταγές της σε πάει κάθε φορά και σε διαφορετικό τόπο. Εδώ, τα υλικά ταξιδεύουν μαζί με το βαποράκι κι αλλάζουν όπως οι εποχές. Το μόνο που μένει σταθερό, είναι η ποιότητα και η νοστιμιά τους!

  Σαν χορτάσεις την όρεξη και τη θέα, τα γέλια και το κρασί, κρατάς τη γλύκα της ανάμνησης για συντροφιά και αποχαιρετάς το βαποράκι για σήμερα. Αύριο ξεκινά ένα καινούριο ταξίδι.

Η ελληνική κουζίνα της Κωνσταντίνας • Στο βαποράκι θα δοκιμάσετε τις αισθήσεις σας με πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας σε καινούργιους συνδυασμούς που εναλλάσσονται διαρκώς, σε μια φιλόξενη, άνετη πολύ όμορφα και απλά διακοσμημένη αυλή, με απαλή μουσική και διακριτικό σέρβις.

  Με εποχιακά πιάτα και μόνο τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες, το οικογενειακό εστιατόριο, με την αμιγώς ελληνική κουζίνα, φλερτάρει διακριτικά αλλά και διακριτά με τη δημιουργικότητα και το μοντερνισμό, με την μαγείρισσα Κακοσαίου Κωνσταντίνα να διαχειρίζεται με περισσή φροντίδα και μαεστρία, πρώτες ύλες από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος. Ενώ η μακρόχρονη εμπορική δραστηριότητα της οικογενείας στον χώρο των ποτών εξασφαλίζει μια περιήγηση σε μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα και αυθεντικά κρασιά, μπύρες και αποστάγματα που παράγονται στην χώρα.

  Δείτε το μενού μας

Είναι ωραία να είσαι σπίτι

 • Είμαστε μια οικογένεια, η Κωνσταντίνα, ο Λουκάς, ο Σεραφείμ. Φτιάξαμε έναν χώρο για να φιλοξενούμε και να φροντίζουμε φίλους, αυτούς που είναι κι αυτούς που θα γίνουν. Αγαπάμε τον άνθρωπο και το φαγητό και το ποτό για μας είναι κάτι πέρα από την δουλειά μας, είναι το μεράκι μας, είναι ο τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας, είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας με τους ανθρώπους.

Authentic Greek food with a new twist

If you want to eat something different from the village than you really should go here. This family cooks the real authentic food with their own modern twist. You taste the freshness and quality of the products they use and the prices are very reasonable.

Karin0512, Groningen, The Netherlands

Excellent cuisine from experienced chef

This restaurant does worth a visit. In fact, not only once, but several visits! The food is excellent, leveling up the greek cuisine with tasteful twists on traditional dishes. This is a must visit place at Syros.

TheF00dAdvisor, Thessaloniki Region, Greece

Excellent quality, mom's treatment

Everything was well cooked and delicious, but to me the most important thing were the ingredients of first quality they use. The place has a very nice atmosphere, magic views and a great value for money relationship.

Marianna A, Athens, Greece

Wonderful. Hidden gem!

What a hidden gem. One of the best places to eat in the Cyclades. Yet, only few know about it!

George L, London, United Kingdom

Real traditional cuisine... turned gourmet!

Real traditional hand-made food cooked to perfection, great Greek wine and the view from the terrace is great, especially after dark.

RavenBlue, Athens, Greece